diumenge, 30 de gener del 2011

Complement a l'apunt "Juverri, once again"

Totes les imatges són propietat de l'autor del blog. Cliqueu-hi al damunt per engrandir-les.

Aquí només s'aprecia la fossa. Trobareu detalls més explícits tant a una de les fotos adjuntes a l'apunt "Juverri, once again" com al reportatge d'ATV que vaig vinclar.

Amb tot, s'aprecien perfectament les formes de les tombes. Ja buides de pedres llinderes i de coberta. Ja buides dels ossos. Ja buides de qualsevols potencial objecte funerari o votiu (desconeixem si se n'hi van trobar).
Com a mínim, tenim el plaer de tenir un mínim arxiu paral·lel al de Patrimoni. Descontextualitzat i tardà, però testimonial.
Aquí s'aprecien perfectament els tres forats. Diu que alguns dels enterraments són probablement previs al bastiment de l'església de Sant Esteve (el mateix fenòmen que a Sant Cerni --sí, aquest amb "c"-- de Canillo o a Santa Eulàlia d'Encamp). Les fosses podrien datar dels segles VIII al XII. L'església devia ser construïda entre els segles XI i XII.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per la sèrie d'articles sobre Juverri.

Passejant per Engolasters i pel Solà (sobre Santa Coloma) he trobat dos indrets que potser t'interessarien. Si vols ja en parlem.

A Engolasters hi ha una pedra dreta (potser només un fenomen natural, la veritat) i al Solà un gran bloc de la tartera caigut que crea un espai bastant gran on hi podrien cabre 3 o 4 persones.

Ramon

David Gálvez Casellas ha dit...

Gràcies pels ànims, Ramon, però la veritat és que aquests articles només tenen un mèrit testimonial... La feina interessant deu ser en algun despatx de Patrimoni. Espero que amb el temps, quan tinguin pressupost, facin difusió de tot el que van trobant a tot arreu: Juverri, vall del Madriu, etc.

Per cert, com em puc posar en contacte am tu? Només deixes el nom...

Anònim ha dit...

Hola,
Doncs poso el mail, però no se, dec fer alguna ocsa malament.
ramon(barra baixa)tena(arroba)andorra(punt)ad
Aquesta tarda he estat a Juverri i encara hi ha molt espai a l'entorn de l'Esglèsia i entre aquesta i la Feixa del Moro. Deixa lloc a l'esperança
Si no, passa per Exteriors. Aquesta setmana sóc fora, però torno el divendres. Si estas per Govern ja parlem.
.

David Gálvez Casellas ha dit...

M'interessa molt això de la pedra dreta a Engolaters.