dimarts, 4 d’agost del 2009

Ressaca de blogs 1

Ahir un tal P va entrar al meu blog David Gálvez Casellas. Potser hi havia arribat abans en moltes ocasions, no ho sé. Sé que ahir hi va passar perquè va deixar-m'hi un comentari. L'apunt corresponia al darrer lliurament de la novel·leta Res no és real, que he anat publicant de març a juny del 2009.

El tal P (àlies Palbo Malassi, sic) té un blog interessantíssim, cómo rompe las palabras, amb pessons de texts collonuts on barreja bones idees amb literatura fresca. I ho fa sense gaire pretensions. Relats sobre la base de llenguatges de programació o paradoxes lògiques i/o matemàticques, sonets amb to humorístic, limericks en castellà, reflexions filosòfiques, etc. M'ha tornat a aproximar a aquella tradició tan desenfadada i tan interessant dels Girondo, Arlt o Carballada per la banda argentina o del Juan de Mairena per la banda espanyola.

Posant-nos més aviat carrinclonets podríem dir, doncs, que la permanent ressaca d'Internet ha dut a la meva platja un mar de paraules (sí, la tria de mar no és casual). Penso que aquí i avui s'obre una nova subsecció al Cinc cèntims. Publicaré retalls --ara ja de manera sistemàtica-- de paraules, videos, fotos, etc. que hagin cridat la meva atenció. Espero que el P no s'enfadi i em doni permís per mantenir aquí la primera de les seves contribucions. Un sonet entre autèntic i irònic de si mateix:


Evangelio

Al que quiera entender, yo le prometo
a la Verdad acceso. Y el camino
es desentreverar un pergamino
escrito en el reverso de un boleto.

Todavía hay quien piensa que la posta
lo espera en cierto libro inmaculado
de ricas miniaturas ilustrado,
en lugar de en el cielo y en la bosta.

Dejáte de joder y sé feliz;
no te tomes en serio las teorías,
y en vez de hacerte el bueno, sé mejor.

La realidad es el calor del pis,
las lunas, los intérpretes, los días,
las lágrimas, las muertes, el amor.

5 comentaris:

Pablo Barenbaum ha dit...

Hola, soy el creador del blog como-rompe.

Agradezco tus comentarios, y desde luego que podés usar todo el material que quieras. Preferiblemente poniendo un link al sitio original.

David Gálvez Casellas ha dit...

Graciás a ti. La verdad es que estoy muy interessado en tu blog. Seguiré leyendo y utilizando material ahora que tengo tu permiso explícito. El vínculo a tu blog ya lo puse, si te fijas (debes hacer click encima del nombre de tu blog). Un saludo!

Allau ha dit...

Aquest como-rompe sembla un pirat genial. Si cliques els seus links descobriràs com pot haver arribat al teu bloc.

David Gálvez Casellas ha dit...

És un pirat genial. Però MOLT genial. El paio desborda de frescor, idees, coneixements, sentit comú, sentit de l'humor, etc. I a més, sense pedanteria.

Té mig milió de links i no tinc manera de saber com a espetegat al meu blog... Misteris de la Xarxa!

David Gálvez Casellas ha dit...

com ha espetegat